Omgeving van Horst a/d Maas

Onze accommodatie ligt in een zeer landelijke omgeving, waar u zich op de fiets of al wandelend dagen zult kunnen vermaken. In het naastgelegen bos (beschermd natuurgebied) bevinden zich een gratis natuurstrandbad, een openbare atletiekbaan, een visvijver, een forellenvijver, een dierenweide en een eendenkooi. Er zijn wandeltochten uitgezet, die een avondwandeling zeker de moeite waard maken. Voor de fietsers is er de zeer hoog gewaardeerde knooppuntenroute.
U kunt vanaf hier op meerdere routes starten.
Voor de kinderen zijn er in de omgeving diverse attracties, zowel binnen als buiten, die hen zeker veel plezier zullen doen beleven. U zult tijdens uw verblijf hier in de maanden juli t/m september zeker kunnen genieten van de prachtige bloeiende rozenvelden die u in deze streek regelmatig zult aantreffen. In de omgeving van Horst zijn diverse kastelen, ruïnes, kapelletjes en gedenkkruizen. We hebben voor u een route die u langs deze bezienswaardigheden voert.
Langs de Maasoevers vindt u pittoreske dorpjes met mooie oude dorpskernen zoals bijvoorbeeld in Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Lottum en Grubbenvorst. In de Mariapeel liggen diverse echte oude peeldorpen zoals het nabij gelegen Griendtsveen en Helenaveen. In de maanden mei en juni ziet u overal asperges, ook wel "het witte goud" genoemd. Een lekkernij die u zeker bij de maaltijd niet mag missen. Ook de welbekende champignons zijn het hele jaar door te vinden in Horst en omgeving.
In de zomermaanden staat Horst en omliggende dorpjes bekend om zijn gezellige terrasjes, sfeervolle cafés en restaurants. Hier kunt u het "witte goud" en de champignons veelvuldig proeven en natuurlijk kunt u ook genieten van een kopje koffie, met de overheerlijke Limburgse vlaai.

Veelzijdig en grenzeloos gastvrij, een stukje buitenland in eigen land,ook dat is Noord-Limburg

  • Melderslo: Museum "De Locht", museum "Oorlog in de Peel"
  • Horst: Aardbeienland, Oudheidkamer, Koperslagersmuseum, Kantmuseum
  • Directe omgeving: Rozendorp Lottum, Kasteeltuinen Arcen, Thermaalbad Arcen, Subtropisch zwemparadijs (Meerdal en Limburgse Peel) America, Speeltuin "Klein Zwitserland" Tegelen, Toverland Sevenum, Limburgs Museum Venlo, Zoo Parc Overloon, Speeltuin Roeffen Mart Grubbenvorst, Klein Lourdes in Tienray, Kasteel de Keverberg in Kessel etc.